Friday, March 23, 2018

ČETIRI KRUNE

Četverostruka kruna Mladosti, nešto što se početkom sezone nije ni sanjalo, a nije baš ni na vidiku bilo.

Sve je krenulo lijepo jedno subotnje popodne, točnije 10.06., kada su seniorke uvjerljivom pobjedom od 19:0 nad Trešnjevkom plasirale se u finale. No iznenađenje se dogodilo prije njihove utakmice. Prije naših cura prvu polufinalnu utakmicu su igrale cure Zrinjevca protiv Zeline. Gdje su Zelinčanke iznenadile sve prisutne i pobijedile Zrinjevac  rezultatom 5:2. I tako smo saznali da će snage, u kategoriji seniorka, odmjeriti mlade cure iz Zeline protiv naših nešto starijih Mladostašica. Definitivno se postavilo pitanje hoće li naše cure ponoviti pobjedu nad Zelinčankam kao tijekom prvenstva ili će biti lapsus kao protiv Zrinjevca (utakmica koja je završila 1:1). Sve je ovisilo o koncentraciji i timskom radu cijele seniorske ekipe.

Što se tiče naših muškaraca, oni to isto subotnje popodne nešto malo manje uvjerljivo od seniorki, osvajaju prolaz u finale pobjedom nad ekipom Zrinjevca u polufinalnoj utakmici rezultatom 5:1. A prije njih se već znao prvi finalist hokeja na travi sezone 2016./2017., a to je bila Zelina, koja je pobjedom nad Jedinstvom 4:1 ušla u finale.

I tako na kraju subotnjeg dana određeni su finalisti u kategorijama seniorki i seniora, i zanimljivo je da se igra između 2 klub. Mladosti i Zeline.

Nedjeljno prijepodne je krenulo utakmicama za treće mjesto, i to u kategoriji seniorka. Prvu utakmicu su igrale ekipe Zrinjevca i Trešnjevke. U toj utakmici je ekipa Zrinjevca dominirala, no nije bilo baš lagano im, ali svejedno je pobijedila (11:1) i osvojila 3.mjesto. Poslije njih igrali su dečki za treće mjesto. U toj utakmici nastupili su kolege, dečki iz Zrinjevca protiv Jedinstva te, također kao i njihove suigračice i članice kluba, osvojili treće mjesto (5:4). Prema rezultatu može se naslutiti da je utakmica i osvajanje trećeg mjesta visilo o koncu Zrinjevcu. Ali uspjeli su izdržati do kraja. Čestitke !!

Najslađi i najneodlučniji i najnapetiji dio nedjelje je započeo finalnom utakmicom seniorka. Prvo finale između 2 kluba, Mladosti i Zeline.
 Žene Mladosti protiv cura Zeline. Vidjelo se da je teško Mladostašicama no trener Hrvoje Abramović je lijepo posložio cijelu ekipu i uspio dobiti od svake cure njen maximum, koncantraciju i timski rad, te zahvaljujući tome naše seniorke po četvrti put zaredom uvjerljivo (pobjeda 5:0) osvajaju titulu prvakinja Hrvatske u hokeju na travi. Naše seniorke zadnje četiri godine žare i pale na domaćem terenu.
Potom na teren dolaze njihovi klupski kolege, dečki  Mladosti i Zeline. Skoro podjednako su tijekom utakmice dominirala obje ekipe, uz greške s obje strane. No nešto više sreće, tako je izgledalo tijekom utakmice, su imali dečki Zeline koji su do zadnje 3 minute vodili 2:1. Ali čudo se desilo, Mladostaši su se trznuli i doslovno ostavili sebe na terenu te u te zadnje tri mute prvo izvojevali kratki iz kojeg su izjednačili, a gol za pobjedu su zabili doslovno u zadnjim sekundama utakmice. Rezultat utakmice finale Mladost – Zelina seniori završava pobjedom Mladost 3:2. I tako su se naši seniori opet popeli na tron.

Svaka čast curama i dečkima !!!!

 

No slavlju nije kraj, jer su isti klubovi opet odmjerili snage u obje kategorije u finalima Kupa Hrvatske doslovno 3 dana poslije. Seniorke krenule loše u finalnu utakmicu s kašnjenjem na nju samu i nedostatkom zagrijavanja i koncentracije, što su Zelinčanke kaznile lijepim golom i tako povele. No naše ženske su se sabrale te prebacile tijek utakmice u svoju korist i završile ju pobjedom 6:1.
Uslijedila je utakmica seniora, prilika da se Zelinčani osvete za zamalo osvojeno prvenstvo Hrvatske, koje im je pobjeglo u roku od 3 minute. Zelinčani su grizli i borili se, no opet su nešto jači bili naši dečki i pobijedili 2:1.

Tako je naš divan klub HAHK Mladost postao prvak u ženskoj i muškoj konkurenciji i to u prvenstvu Hrvatske i u kupu Hrvatske. Osvojene četiri krune i to samo u 3 dana. Ma tko se može time pohvaliti, nego samo Mladostaši.

Dragi naši sada na odmor i pripreme da obranite naslove.  :D

large2.png
PH seniori 2017./2018.
1. Zelina 7/6/0/1 18
2. Trešnjevka 7/5/0/2 15

3.

Mladost 7/4/1/2  13
4. Concordia 1906 7/4/1/2  13
5. Marathon 7/3/1/3  10 
6. Zrinjevac 7/3/0/4 9
7. Mladost 2 7/0/2/5  2
8. Jedinstvo 7/0/1/6 1

 

PH seniorke 2017./2018.
1. Mladost 6/6/0/0 18
2. Zrinjevac 6/3/1/2 10
3. Zelina 5/1/1/3 4
4. Trešnjevka 5/0/0/5
       
       
       

 

 

Login

Contact

Email: mladost@hahk-mladost.hr
Office adress: Teslina 10/3
Zagreb, 10000
Tel: 01/48 28 458
Tel/Fax: 01/ 48 28 459
Pitch adress: Jarunska 5
Zagreb, 10000

Korisni linkovi

Sponzori

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4