Treće mjesto u Europi

Nedavnim osvajanjem trećeg mjesta na EuroHockey Indoor Club Cupu Beču, odnosno natjecanju koje je u dvoranskom hokeju ono što je Liga prvaka u nogometu, Mladost je još jednom potvrdila da i dalje ide uzlaznom putanjom na svim razinama. Naravno, ovaj uspjeh predstavlja povijesno ostvarenje za naš klub i hrvatski hokej. 

Za ilustraciju je dovoljno spomenuti da nizozemski klub HDM, koji je u finalu EuroHockey Indoor Club Cupa izgubio od njemačkog Harvestehudera nakon raspucavanja, ima oko tri tisuće članova i tri terena s umjetnom travom. S druge strane, u cijeloj Hrvatskoj postoji samo devet klubova i jednak broj igrališta. No, naš klub je svojim rezultatima pokazao da se kvalitetnim radom sve to može nadoknaditi.

Mladost je turnir u Beču otvorila ogledom s Harvestehuderom u Skupini A. Nakon prve tri četvrtine njemački prvak je imao gol prednosti (4:3), no u zadnjoj dionici je ponestalo snage. Zatim je na red došla pobjeda nad poljskim Grunwaldom, a ključna je bila treća protiv turskog Gaziantepa. Tu je naša momčad sve besprijekorno odradila i stigla do trijumfa. Pobjeda nad engleskim Wimbledonom donijela je plasman u polufinale i dvoboj sa spomenutim HDM-om.

Nakon prve tri trećine Mladost je imala tri gola zaostatka (5:2) te je zadnjih deset minuta odigrala bez golmana. Taj rizik se na kraju nije isplatio, no ostala je još jedna prilika, u obliku utakmice za treće mjesto sa španjolskim Complutenseom. Naša momčad je u prve dvije četvrtine stekla tri gola prednosti, i to joj je na kraju donijelo fantastičan uspjeh.

REZULTATI

Skupina A: Mladost – Harvestehuder 4:10, Mladost – Grunwald 7:2, Mladost – Gaziantep 6:5, Mladost – Wimbledon 6:3

Polufinale: Mladost HDM 2:12

Utakmica za treće mjesto: Mladost – Complutense 4:3

KONAČNI POREDAK: 1. Harvestehuder (Njemačka), 2. HDM (Nizozemska), 3. MLADOST, 4. Complutense (Španjolska), 5.  Gaziantep (Turska), 6. Leopold (Belgija), 7. Wimbledon (Engleska), 8. LUC Ronchin (Francuska), 9. Arminen (Austrija), 10. Grunwald (Poljska).